STROLLING AROUND MONTMARTRE

Ik hou mijn blog niet zo up to date als ik graag gewild had. Het is dan ook alweer iets meer dan twee weken geleden dat ik op mijn vrije (en zonnige) dag naar Montmartre ging samen met Anne-Fleur. In één van de vele boekjes over Parijs die we hebben, hadden we een twee uur durende wandeling door Montmartre gevonden. Het was heerlijk weer en met de wandeling kwam je door allemaal kleine straatjes en parkjes, waar je normaal gesproken voorbij zou zijn gelopen.

IMG_1600

IMG_1617

Met de metro zijn we richting Moulin Rouge gegaan, daar begon de wandeling. We kwamen aan het begin van de wandeling meteen door allemaal kleine schattige straatjes. Je merkt daar helemaal niets meer van de drukte van Parijs. Het was er heerlijk rustig en de stijl van de huizen en gebouwen was ook heel anders. Het roze huis hierboven op de foto vonden wij heel bijzonder en schattig. Voordat ik naar Parijs had ik een lijstje gemaakt met restaurantjes waar ik graag heen wilde in Parijs. Één daarvan is La Maison Rose. Het is een heel bekend restaurantje en, zoals de naam al zegt, het is roze. Ik wist helemaal niet waar het was en toen we door de straat met het roze huis liepen, dacht ik ineens het restaurantje te herkennen aan het eind van die straat. Het was inderdaad La Maison Rose maar helaas stond het helemaal in de steigers en waren ze het WIT aan het schilderen. La Maison Rose, WIT. Ik hoop maar dat dat de basiskleur is en dat ze het weer roze gaan overschilderen want dan ga ik zeker nog eens terug.

IMG_1623

Één van de vele mooie uitzichtpunten van Montmartre. Je hebt in deze wijk zoveel punten waar je heel mooi tussen de gebouwen door naar beneden over Parijs kan kijken. Dat komt natuurlijk doordat Montmartre hoger op een heuvel ligt.

IMG_1693

Lunch with a view. Eerst waren we bij een restaurant op het terras gaan zitten maar toen we zagen dat het zelfde gerecht op het terras twee keer zo duur was dan wanneer je het mee zou nemen, besloten we het mee te nemen en het met een mooi uitzicht over Parijs op te eten bij de Sacré-Cœur. De lucht werd iets bewolkter, grauwer en minder zonnig, maar het uitzicht was nog steeds prachtig.

IMG_1671IMG_1686

IMG_1682

En de Sacré-Cœur, met alle mooie details. We zijn natuurlijk ook naar binnen geweest maar daar mocht je geen foto’s maken dus dat heb ik dan ook braaf niet gedaan.

IMG_1735

IMG_1703

Toen we bij de Sacré-Cœur liepen, zagen we ineens dat er allemaal mensen op de Sacré-Cœur waren. We wisten niet dat je überhaupt de Sacré-Cœur op kon, maar dat bleek te kunnen. We wisten helemaal niet of het duur zou zijn en of er een lange rij stond maar we besloten even te gaan kijken. Er stond geen rij en het was ook helemaal niet duur dus we hebben een kaartje gekocht en zijn onze tocht naar boven begonnen. Ondanks dat ik drie keer per week hardloop en vijf dagen in de week loop op werk, merkte ik dat mijn beenspieren toch niet zo sterk zijn als gedacht. Wat was dat zwaar. En wat was het smal. Dikke mensen zouden echt niet zo makkelijk door dat trappenhuis kunnen lopen… Eenmaal boven waren we de pijnlijke benen weer vergeten, want wát was het uitzicht over Parijs mooi. De zon begon ook nog te schijnen en de blauwe lucht kwam weer tevoorschijn. We zijn een tijdje boven gebleven, foto’s gemaakt (natuurlijk) en van het uitzicht genoten. Daarna zijn we terug naar beneden gegaan en hebben we onze wandeling door Montmartre vervolgd.

IMG_1777

We liepen via de trappen bij de Sacré-Cœur naar beneden. We kwamen al die mannetjes tegen die armbanden om je arm beginnen te knopen zonder dat je het wil. Mijn arm werd ook vastgepakt maar ik heb hem weggeslagen. Toen ging het mannetje gelukkig ook weg. Toen we beneden stonden, zagen we op het kaartje dat we verkeerd waren gelopen en dat we toch boven bij de Sacré-Cœur moesten zijn. Dus we konden álle trappen weer op.

IMG_1800

IMG_1802 IMG_1792IMG_1805

We kwamen uit bij Place du Tertre. Zo’n gezellig pleintje met schilders die de mooiste schilderijen maken, tekenaars die de gekste portrettekeningen maken en bandjes die fijne muziek spelen. Er zijn daar ook zoveel leuke restaurantjes en terrasjes, dus we gaan daar zeker een keer uit eten. We zijn langs alle kunstenaars gelopen, hebben even stilgestaan en gekeken hoe een schilder aan het schilderen was. Daarna zijn we richting de metro gelopen.

IMG_1814

Maar natuurlijk konden we Montmartre niet verlaten zonder deze heerlijke macarons van Biscuiterie de Montmartre. Ik koos voor vanille en caramel, hoe kan het ook anders haha.

IMG_1827

Een laatste schattig straatje van Montmartre. Het was een heerlijke dag. Ik zal proberen om mijn blog iets meer up to date te houden vanaf nu.

Liefs uit Parijs XXX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s