PONT DE BIR-HAKEIM EN RUE DE L’UNIVERSITÉ

Lieve allemaal,

Dat beter up-to-date houden van mijn blog gaat toch niet zo goed als ik mij twee weken geleden voorgenomen heb. Het is dan ook al weer drie weken geleden dat ik met mijn camera op pad ging richting Pont de Bir-Hakeim. Meerdere mensen hadden mij deze brug al eerder aangeraden, je scheen er een prachtig uitzicht te hebben op de Eiffeltoren en ook de brug zelf zou heel mooi zijn. Dat moest ik natuurlijk wel even met eigen ogen gaan bewonderen. Ik was op tijd opgestaan dus ik kon de bus lekker op tijd nemen. Tot daarvoor had ik maar één keer de bus genomen maar eigenlijk is het veel leuker dan de metro want je ziet van alles van Parijs. De bushalte waar ik uit moest stappen was echt naast de brug dus dat was fijn. Dit was een van de eerste dagen waar je echt heel goed merkte dat het steeds kouder begint te worden. Mijn handen deden pijn van de kou na een uurtje fotograferen. Goed, de brug dus. Ik weet niet of ik de brug echt ‘mooi’ zou willen noemen, want het zijn eigenlijk alleen maar ijzeren palen maar het heeft zeker iets. Alle vormen, het contrast tussen het ijzer en de stenen, het mooie uitzicht op de Eiffeltoren… Ik weet niet wat het is maar ik snap heel goed wat iedereen bedoeld. En het uitzicht op de Eiffeltoren was echt prachtig. Vanuit veel andere uitzichtpunten heb je van alles wat in je ‘zicht’ staat, hier helemaal niet. Ik heb in totaal denk ik wel een uurtje rondgelopen bij de brug en verschillende mooie foto’s gemaakt.

IMG_1964IMG_1951

IMG_1888 IMG_1899IMG_1978

Pont de Bir-Hakeim was niet het enige waar ik graag heen wilde. Ik had al voordat ik naar Parijs ging, hele mooie foto’s gezien van een straatje vlakbij de Eiffeltoren waar je de Eiffeltoren heel mooi tussen echte typische Parijse appartementen heen ziet. Ik heb via Google Maps via Streetview een half uur door Parijs “gewandeld”, ja ik snap als jullie mij voor gek verklaren, maar ik heb het straatje gevonden; Rue de l’Université. Het was niet ver van Pont de Bir-Hakeim af dus ik ben er langs de Seine heen gewandeld. Overal in Parijs beginnen de mooie herfstkleuren langzaam tevoorschijn te komen.

IMG_1985

IMG_1992

En daar was het straatje dan. Wat een geluk (en geld) heb je als je daar kan wonen. Al mag ik natuurlijk zeker niet klagen op Rue de Rivoli! Ik heb er een half uur lang rondgelopen en in de raarste houdingen gezeten om foto’s te maken. Die bewoners zullen ook wel gedacht hebben… Haha. Maar ik heb wel de foto’s die ik graag wilde.

IMG_2046

Nadat ik alle foto’s gemaakt had, ben ik met de trein naar Saint-Michel gegaan en vanaf daar via Pont Neuf naar huis gelopen. Natuurlijk stond ik bij de verkeerde trein, maar ik ben thuis gekomen hoor. Onderweg natuurlijk nog wat foto’s gemaakt van de liefdesbrug. Ik vond het een heerlijke ochtend. Zo alleen rondlopen door alle mooie straatjes en alle fijne plekjes in Parijs en de tijd kunnen nemen om foto’s te maken vind ik zo fijn, daar kan ik wel een dag mee vullen.

Liefs uit Parijs!

IMG_2052

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s